ViduNova Trauma Expertiscentrum AB

Från trauma till kraft
Traumabearbetning genom skrivuppgifter
effektivt och evidensbaserat  *) 

 
 

ViduNova Trauma Expertis Centrum AB har 4 olika kurser
Från trauma till kraft. 

 
- sexuella trauman för kvinnor
- sexuella trauman för män
- upprepade trauman ej sexuella  (till example våld i relationer, mobbning)
- en traumatisk händelse (till example ett rån, olycka)

 

Traumabearbetning för kvinnor med sexuella trauman


Forskning har visat att strukturellt skrivande om traumatiska upplevelser och känslor är ett kraftfullt sätt att bearbeta trauman. Därför har jag utvecklat en nio veckors kurs i bearbetning av sexuella trauman genom skrivuppgifter för dig som vill bearbeta dina trauma i din egen tid, i din egen takt och utan höga terapi kostnader. 

 

Under 9 veckor kommer du att få 30 kursavsnitt i din mejlbox med 

  • Skrivuppgifter
  • En brain training/guidad meditation
  • Kreativa uppdrag
  • Stödnotiser


Det gå bra att kombinera bearbetningskursen med terapi. Det är som Dana beskriver. Dana gjorde först kursen från trauma till kraft och sedan kursen frigörelse från skam 

''Skamkursen har gått jättebra !!
Precis som i bearbetningskursen, har denna bara ”förstärkt” djupet och effekterna i EMDR träffarna
Eller faktum är… att utan den personliga bearbetningen hemma, så har jag svårt att se att jag skulle haft förmågan att komma ned och öppna upp den mer omedvetna sidan inom mig, enbart i terapi timmen. Genom skrivövningarna, har jag haft förmånen att i lugn och ro, komma ned och ta FRAM känslor som jag sedan tagit med mig till EMDR och dessa har vi sedan bearbetat, med mycket gott resultat.
De gånger jag inte har haft några ”känslor” med mig har jag inte upplevt att det hänt så mycket
Så jag är väldigt tacksam för att jag provade detta!'' 




 
“Jag ville bara säga att jag har lyssnat på braintrainingen flera gånger nu och det sätter redan igång något hos mig...tårarna rinner när jag lyssnar på det men det känns så befriande....Tack”
Elisabeth
“Jag har börjat från början med minne nr 2. Ivrig att öppna upp för nya perspektiv även i denna. Minne nr 1 fick ett nytt, stärkande, trösterikt och oerhört beständigt slut !! Så tacksam för denna teknik. Kraftfull i sin enkelhet. Det fria skrivandet ger utdelning om och om igen…”
Dana
''Jag hade aldrig trott att det var möjligt att komma så långt på så kort tid. I många år hade jag gått och tänkt på att det var dags att ta itu med de gamla såren från förr. Jag hade dragit mig för det och aldrig kommit till skott. I samband med Jeanettes utbildning och speciellt Traumabearbetningen – har jag åstadkommit mer än vad jag gjort på 2 år – på egen hand. Det går undan och är en bra metod för att påbörja läkningsprocessen!”
Cecilia

Skrivterapi

Genom skrivuppgifter lär du dig att på ett strukturerat sätt skriva om ditt trauma/dina trauman, känslor och tankar. Du bearbetar ditt trauma och lär dig att stanna kvar i dina känslor utan att trycka undan dem. Du lär dig ett terapeutiskt sätt att skriva, och när du är i öppen och ärlig kontakt med dig själv blir det lättare att läka gamla sår. Efter ett tag kommer du att känna dig lugnare, friare och i mer harmoni och då kan du börja leva mer här och nu.

Brain training 

Du får en ljudfil med en meditativ brain training. Brain trainingen hjälper dig att bearbeta dina trauman. Du kan lyssna på ljudfilen när du ska lägga dig, medan du tar en promenad, sköter om trädgården eller som bakgrundsljud när du sitter vid datorn.

Kreativa uppdrag

När du är kreativ är din högra hjärnhalva mer aktiverad. 

I traumabearbetning vill jag stimulera båda hjärnhalvorna, då bilateral (höger-vänster) stimulering är en viktig del av den framgångsrika traumabehandlingen EMDR.

När du drömmer är båda hjärnhalvorna aktiva och det hjälper dig bearbeta saker. Många människor som har varit med om traumatiska händelser grubblar med hjälp av sin vänstra hjärnhalva. Genom att vara kreativ aktiverar du den andra halvan som då kan hjälpa till i bearbetningsprocessen.

Stödnotiser

Att sätta igång trauma-bearbetningsprocesser kan vara både svårt och smärtsamt och ibland kan känslor bli överväldigande. Under kursens gång får du hanteringstips, aktiviteter och övningar du kan göra som kan hjälpa dig när du känner att det blir tufft. Jag önskar att du fortsätter till sista skrivuppdrag så att även du kan uppleva livsglädje och livskraft. 

Individuell skrivterapi passar inte alla. Har du det svårt med att hantera starka känslor, då behöver du förmodligen en mer intensiv terapi. Kursen ersätter inte en intensiv behandling inom psykiatrin. Många kan dock hantera mer än de tror. Förmodligen du också. 

“Jeanettes program har hjälpt mig vara den jag är, precis som jag är. Jag har börjat känna tacksamhet för olika känslor som jag upplever, både bättre känslor och jobbiga känslor. Tacksamheten hjälper mig att ta hand om känslorna, oavsett storlek. Sättet som den här processen har utvecklat min förståelse för vem jag är känns väldigt värdefull. Jag är säker på att den kommer hjälpa mig i min process genom hela livet. Något som jag med stor sannolikhet inte hade fått utan Jeanettes empati och kompetens”

Sanna
“Det har gått bra med bearbetning smutsen jag har kunnat gå igenom samtliga mina jobbiga minnen. Känner att jag känslomässigt har en distans till det som hänt. Det har blivit ett stort skifte i mitt liv. Jag har börjat plugga på heltid och kommer att flytta.”
Sofia
“Jag är imponerade över hur bra din kurs är byggd upp. Det känns som du och din hjälp är så nära eftersom man få så många mejl och stöd genom dem olika övningar”
Andrea

              Jeanette Niehof

Jag, Jeanette har utvecklar kursen efter 20 års erfarenhet i arbetet med trauma/ptsd behandling.
Jag är uppvuxen och utbildad i Nederländerna. 2009 flyttade jag till Sverige. När jag började jobba som psykolog 2011 i Sverige upplevde hon en bristande kunskap om trauma och PTSD-behandling.

Jeanette är legitimerad logoped och legitimerad psykolog, certifierad psykotraumaterapeut, certifierad KBT psykolog (steg 1&2), certifierad EMDR terapeut och handledare, Certifierad mindfulnessinstruktör och MI-lärare (Motiverande Samtal utbildare) i Region Skåne.

I tio år har jag haft ett eget företag i Zwolle, Nederländerna där jag behandlade kvinnor som har varit utsätt för sexuella trauman i barndomen eller senare i livet. 
Jag har även arbetat på Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö.
Jag  har  spetskompetens inom sexuella trauman.  

Mer information hittar du på
www.jeanetteniehof.se
www.vidunova.se

''Alltså, jag mår riktigt bra numera! Undrar om jag nånsin mått så här bra egentligen? Jag har svårt att fatta att det är så här. ''
 
Christina

 
''Jag känner väldigt starkt att skrivandet ger ett större djup till EMDR. Jag håller igång processen på ett helt annat sätt, än att bara gå på terapi 1g/v.''  (Dana kombinerade bearbetningskursen med EMDR hos en annan terapeut)
 
Dana

“För mig var bearbetningskursen perfekt så som den är. Precis i rätt tid för att orka klara av att möta och ta hand om det som kom upp. ”

Helena

Tidsinvestering

Jag rekommenderar att du avsätter ca 20 minuter per dag för denna kurs som sträcker sig över 9 veckor. Två till tre gånger i veckan tillsätter du lite extra tid, då rekommenderar jag ca 35 minuter. Du har frihet och du bestämmer själv när, var och hur ofta du investerar tid i din bearbetningsprocess. Har du varit med om upprepade trauma då behöver du kanske några veckor till. Du gör din resa i din egen takt, samtidig som jag, Jeanette som psykolog/psykotraumaterapeut, guidar dig.

 

Start

Du startar när du vill. När du har anmält dig får du automatiskt mejl av mig under nio veckor.

 

Investering

Pris 1650 kronor


 

Detta skrev Louise december 2019 efter kursen:

Hej Jeanette,

Sänder Dig min feedback.

1.Vad är kursens resultat för dig hittills? 
Jag har lärt känna och förstå mig själv. Också förstått att det faktiskt är 
möjligt att leva med mina trauman.
Jag ”sitter ihop”. Stabilitet i mig själv. Mer lugn,, trygg och mer säker
på vad jag själv vill och tycker. 
Bättre på att ta hand om mig själv och bättre på att sätta gränser.
Mitt kontrollbehov för att undvika eventuella/potentiella ”katastrofer” har 
minskat. Så också ”tänk om tankar”.  Ångest/ oro / rädsla har minskat.
Behöver inte längre vara på ”min vakt” .
Min sömn har blivit mycket  bättre. Så också maten.
Jag känner ingen sådan ilska som bara ett trauma kan framkalla, om tex något eller 
någon på något sätt råkar påminna om trauman.
Jag har kommit närmare mina anhöriga igen, som jag inte varit på många år.
Slutat skada mig själv. Insett mitt eget värde, trots mina trauman.
 
2.Vad tycker du om mejlfrekvensen/antalet mejl i kursen?
Det var bra. Lagom. Mailen kom också i, för mig, lagom intervall. Och om det skulle 
komma för fort kunde man ju ta det i sin egen takt ändå.
 
3.Vad tyckte du om braintraining?
Den var något av det bästa för mig. Den skapade lugn och trygghet i mig själv.
Jag lärde känna mig själv på djupet, på ett lugnt, tryggt sätt. Den skapade en kontroll i mig själv
som jag aldrig tidigare känt.


4.Finns det något som var otydligt för dig? Vad? Hur kan jag förbättra det?
När man vid köpet av kursen valde  hur många månader support man önskade, förstod 
inte jag att suporten inte avslutades automatiskt efter önskat antal betalda månader. 
 
5.Vad har du saknat i kursen?
En jättebra kurs. Inte saknat något.
 
6.Vad tyckte du om hur kursen var uppbyggd?
Väldigt bra. Mailen kom t.o.m ibland precis när man som mest
behövde de. 

Önskar Dig En Fin Dag!



Med vänlig hälsning, 
Louise


 

ViduNova Trauma Expertis Centrum AB har 4 olika kurser
Från trauma till kraft. 

 
- sexuella trauman för kvinnor
- sexuella trauman för män
- upprepade trauman ej sexuella  (till example våld i relationer, mobbning)
- en traumatisk händelse (till example ett rån, olycka)

 

 

Frigörelse från skam 
 *  Pulverman CS m.fl (2016) Changes in the sexuel self-schema of women with a history of childhood sexuel abuse following 

expressive writing treatment.

Van Emmerik AAP, mfl. (2013) Writing therapy for Posttramatic stress: A meta-Analysis. 

Schoutrop, M,J.A (2000) structured writing and processing traumatic events

 

 

Disclaimer
ViduNova trauma expertiscenter /JeanetteNiehof är inte ansvarig för konsekvenserna av fel hantering av uppgifterna och instruktionerna. Kursen ersätter inte en intensiv behandling inom psykiatrin. Har du starkt självskyddade beteende eller starka dissociationer då avråder jag kursen.